Elitauktioner

Välbesökt elitauktion 2022 med bra priser

I lördags den 26 november hade Svenska Herefordföreningen bjudit in till ett heldagsarrangemang på Hotell Mullsjö. Under eftermiddagen hölls ett allmänt avelsmöte, där en rasens utvecklingen under den senaste 10 åren analyserades, och detta för att kunna göra ett avstamp inför framtiden. Mer information om vad som sades på detta möte kan ni läsa om i årets sista nummer av tidningen Hereford, som beräknas komma ut till läsarna i veckan innan jul.

Efter detta möte väntade ett uppdukat julbord i stora matsalen, med bland annat minst 15 olika sorters sill! När alla så var mätta och belåtna, tog Göran Johansson fram klubban, och det var dags för dagens höjdpunkt - föreningens elitauktion.

Totalt såldes denna gång 6 årskvigor, samt 3 dräktiga kvigor. Medelpriset blev 28.000 kr.

Bland årskvigorna blev det högst pris, 34.000 kr, för 870 Holly av Gylteboda. Uppfödare Jan Nilsson, och köpare var Bårarp Hereford/familjen Lysell, Slättåkra.

För de dräktiga kvigorna betalades det högsta priset, 33.000 kr för 627 Lutarps Cosmo Lady. Uppfödare är Peo Lägervik, och köpare Helena Jonsson och Göran Johansson, Galtås.

Länk till det kompletta auktions resultatet.