Aktuellt - Nyheter

Uppdaterad 2023-09-23

Individprövningen 2023-2024 - här presenteras tjurarna! >> 

Hereford, Angus och Limousin bjuder in till gemensam Elitauktion 2023.

Hereford, Angus och Limousin bjuder in till gemensam Elitauktion 2023.
 
I samband med de tre föreningarnas gemensamma julbord 25 november på
Hotell Mullsjö, kommer det även i år att hållas en elitauktion.
 
Under eftermiddagen, innan julbord och auktion, kommer det dessutom att hållas ett informationsmöte runt ett par aktuella avelsfrågor.
Främst då ”NAV-Beef”, som från och med novemberkörningen kommer att ersätta dagens nationella avelsvärdering.   Läs mer här >>
 

Problemet med återredovisningen I MinGård av den monogena egenskapen HY (Hypotrichosis) är nu löst, kolumnen HY visas nu åter i MinGård

Info från Karin på Växa

Blir det en tjur eller kvigkalv? Det bestämmer DU! Det finns nu X-vikdoser tillgängliga efter VB Wandil (100 st) men även Y-vik efter både VB Wandil och VB Titus PP (200 doser av varje tjur).

Det finns också 100 doser sparade efter 3-7131 VB King. 

Beställning görs via din husdjursförening. 

Ny Webmaster för hemsidan

Som ni besökare här på hemsidan säkert har märkt, har det under de senaste båda månaderna börjat bli både fler och tätare uppdateringar. Och detta då Miranda Lysell, efter några års paus, åter har engagerat sig i hemsidan. Vid styrelsens senaste möte, beslutade vi också att Miranda nu formellt har återinträtt i webmaster rollen. Det är något som är kombinerat med att också sköta föreningens Facebook. 

Jag är övertygad att detta kommar att bli bra. Men Miranda är beroende av tips och ideer vad det gäller material och information som ni tycker borde läggas upp här. Och för Facebook, genom att ni med eget material ser till att det är mycket aktiviteter där.

//Magnus på Hagalund

Johan Danielsson har gått bort

                                                                                                                      17 nov 2023
Svenska Herefordföreningens hedersordförande Johan Danielsson, Risinge, Mörbylånga, gick hastigt bort i helgen som gick. Trots sin höga ålder hjälpte Johan fortfarande till en del på sönernas jordbruk. 

Johan var under många år på olika sätt engagerad i vår förening, och var dess ordförande under 10-talet år i slutet av 90-talet. 

Utöver barn med familjer lämnar Johan efter sig livsverket Risinge Hereford AB. Ett jordbruk som han startade, och som sönerna sedan tagit över och byggt upp till att idag vara ett av Sveriges största företag med nötkreatur. Ett annat arv efter Johan är den fina och framgångsrika heredforbesättningen på Svartsjö anstalten utanför Stockholm. En verksamhet som han startade upp under de år som han arbetade där som förman.

Johan Danielsson blev 88 år. För de som vill följa Johan till hans sista vila, kommer begravningen att ske fredagen den 9 december.

Magnus Johansson
Ordförande Svenska Herefordföreningen

Vill du synas här?
Mer info finns nedan

Länka till Facebooksida

För de uppfödare som inte har en hemsida eller inte använder den så mycket finns möjligheten att länka till sin Facebooksida på uppfödarelistan. Mejla Magnus Johansson >> så hjälper vi er att ordna det.

Registrera ditt besättningsnamn

Om du vill registrera ditt besättningsnamn gör du det via www.nab-se.se 

Webmaster kontakt

Skicka ett mejl till:
Miranda Lysell

Synas på sociala medier

Facebook


Instagram:
Hashtagga
dina bilder med @svenskaherefordföreningen, så gör vi eventuellt  en "repost", och ni syns på denna sida.

Använd gärna dessa taggar för att öka medvetenheten om våra svenska djur.

#swedishhereford
#herefordsofinstagram
#herefordcattle
@svenskaherefordforeningen